TOP
Image Alt

Plastic Promise

Samen met pioniers uit de Nederlandse evenementenindustrie waaronder AB Inbev, Amsterdam Open Air, Awakenings, Coca-Cola, Dekmantel, DGTL, Elevation Events, Grolsch, Heineken, ID&T, Loveland, MOJO concerts, Vrumona, Vierdaagsefeesten en Zwarte Cross, zijn we een beweging gestart. Ons streven is dat binnen drie jaar minimaal 50% van alle plastic wegwerpartikelen door herbruikbare producten is vervangen of hoogwaardig gerecycled wordt. Dit doen we door samen te werken, actief op zoek te gaan naar oplossingen en kennis te delen. Afvalvrije bekersystemen vormen hierbij de basis voor de aanpak. Ook hebben we een uitgebreide toolkit, vol praktische tips en praktijkcases, die constant in ontwikkeling is. De landelijke bewustwordingscampagne ‘Never Give Up On Your Cup’ is één van de initiatieven die vanuit de Plastic Promise-deelnemers invulling geeft aan de ambitie met betrekking tot verantwoord plasticgebruik.

Lees meer...

Sinds 1 juli 2023 is de Single Use Plastic (SUP) regeling van kracht. Hergebruik wordt daarmee de nieuwe norm. Vanaf 1 januari 2024 hebben evenementenorganisatoren de keuze uit hergebruik van bekers en servies, of hoogwaardig recyclen. De regeling is deels

Tijdens deze interactieve online bijeenkomst op 30 november (11.00-12.30) kom je alles te weten over de nieuwe regelgeving en de mogelijkheden (en onmogelijkheden) in de praktijk.

Binnenkort geldt een nieuwe wetgeving voor het gebruik van plastic bakjes en borden op festivals. Lees in dit artikel wat dit betekent voor evenementen.

De Toolkit Wegwerpplastic Op Evenementen staat nu online en is gratis te downloaden voor iedereen. Geschreven door experts uit het veld, met belangrijke inzichten over de nieuwe regelgeving voor evenementenorganisatoren.

Campingafval op festivals is een ingewikkeld onderwerp. In dit artikel bespreken we vijf mogelijke oplossingen.

In deze recap bespreken we de belangrijkste vragen, antwoorden en conclusies. Ook delen we aanvullende informatie die bij kunnen dragen aan de aanpak van wegwerp plastic op jouw evenement.

In deze recap bespreken we de belangrijkste vragen, antwoorden en conclusies. Ook delen we aanvullende informatie die bij kunnen dragen aan de aanpak van wegwerp plastic op jouw evenement.

Plastic voor eenmalig gebruik: een wereldwijde bedreiging voor het milieu. Toch denken consumenten vaak dat het recyclen van single-use plastic duurzamer is dan hergebruik van plastic verpakkingen. Helaas zijn ze op het verkeerde been gezet! In dit artikel lees je

De organisatie ziet de recyclingpercentage als een geweldig com­pli­ment aan alle bezoek­ers en alle onderne­mers die het sys­teem hebben omar­md, en ziet het als een enorme stap vooruit om hun afval­berg te verkleinen.

De regelgeving rondom wegwerpplastic veranderd binnenkort. Maar zijn organisatoren in jouw gemeente hier al op voorbereid? Hoe zit het met stadsbrede evenementen? Hoe kunnen Rijksoverheid, gemeenten en evenementen het beste samenwerken? Dat zijn de vragen die centraal staan in

Op 29 november van 11.00 – 12.45 vindt het Webinar 'Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk' plaats. Deelname is gratis, lees hier verder.

Laura van de Voort mocht iets vertellen over retoursystemen voor plastic bekers aan NOS, en de bijdrage is nu terug te zien en te lezen.

Vanaf 2024 geldt een verbod op single use Plastics: hergebruik wordt de norm. In dit artikel zetten wij veelgestelde vragen en antwoorden, en de belangrijkste conclusies van de nieuwe regeling op een rijtje.

Praktische handvatten, tips en beschikbare oplossingen om een recyclebare beker hoogwaardig te kunnen recyclen.

Laura van de Voort (Projectmanager Plastic Promise) sprak een aantal experts over de ontwikkelingen, en tackelt een aantal veelgehoorde bezwaren

Vanaf 1 juli gaat het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine flesjes in werking, dit zijn de meest gestelde vragen & antwoorden voor evenementen.

Waar dien je als organisator of horeca producent rekening mee te houden? We zetten de belangrijkste punten op een rijtje.

Lees hier meer over de voor- en nadelen van verschillende soorten retoursystemen.

Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? Tijdens het webinar ging onze host Erwin Roodhart (Ondernemend Leiden) in gesprek met verschillende experts en ervaringsdeskundigen

Laura van de Voort projectmanager van Plastic Promise ging in gesprek met Jelmer Vierstra (Natuur & Milieu) en Agnieszka van Batavia (The LCA Centre) over de feiten en fabels van biobased, biologisch afbreekbaar en composteerbare materialen.

Een wetenschappelijk onderzoek naar de milieueffecten van verschillende soorten plastic drinkbekers voor evenementen.

These are the results of Plastic Promise 2019: a new standard has been set for Dutch events: reuse or recycling!

Dit waren de resultaten van Plastic Promise 2019. Een nieuwe norm voor Nederlandse evenementen is gezet: hergebruik of recycling!

Leonie verteld hoe de verschuiving van afvalmanagement naar grondstoffenmanagement eruit ziet en geeft tips voor eventorganisatoren die plastic gescheiden willen houden en om willen zetten naar een waardevolle grondstof.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ondertekent samen met Air Events, Mojo Concerts , Apenkooi, Vierdaagsefeesten, Vrumona, Coca-Cola, Bar-le-Duc, Heineken, Grolsch, Inbev en Green Events Nederland het Plastic Pact NL.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en DJ Sam Feldt hebben zojuist samen met o.a. AB InBev, Air Events, Amsterdam Dance Event, Eurosonic Noorderslag, Coca-Cola, DGTL, Grolsch, Gemeente Amsterdam, Heineken, ID&T, Lipton en Vrumona de campagne om verantwoord

Ook samenwerken?

Dat kan! Wij werken in opdracht. Mits we een positieve impact  kunnen maken. Zo verduurzamen we de evenementenindustrie door samenwerkingen aan te gaan en te zetten op praktijkgerichte oplossingen én innovatie.