TOP

Circulaire bekersystemen in het nieuws

Steeds meer festivals stoppen met het gebruik van wegwerpbekers en werken met een retoursysteem. Voor degenen die hebben gehoord van de Ministeriële regeling verbod Single Use Plastics zal dit niet als verrassing komen. Door deze nieuwe wetgeving hebben festivalorganisaties namelijk nog maar twee seizoenen om te oefenen – daarna moeten ze verplicht overgaan op hergebruik of hoogwaardige recycling. NOS maakte hier recentelijk verslag van, en alle uitzendingen zijn nu online terug te vinden: van radio, nieuwspagina en NOS-journaal.

Laura van de Voort aan het woord bij NOS Radio 1 Journaal

Luister hier het fragment terug over het retoursysteem bij onder andere Woo Hah – de hele uitzending van 04 juli 2022 is hier te vinden.

Bovenstaande kun je ook teruglezen in deze bijdrage op NOS.nl. Hierin wordt kort geschetst hoe het recyclesysteem in de praktijk wordt ingezet met behulp van recyclemunten, of dit extra werk met zich mee brengt, en wat bezoekers ervan vinden. 

Een succesvolle implementatie van een circulair bekersysteem vraagt om praktijkervaring en bijsturing van de plannen waar nodig. Wacht niet te lang – er zijn nog maar twee seizoenen om te oefenen en daarna moet je als festival verplicht gaan hergebruiken of recyclen. Ga daarom nu al aan de slag:  lees alles over circulaire bekersystemen op de Plastic Promise website en ga in gesprek met je partners en leveranciers.

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com