TOP
Image Alt

Over ons

  /  Over ons

Sinds 2014 is Green Events hét kennisplatform voor een duurzame en sociale evenementenindustrie. Met een team van creatieve, gedreven en praktijkgerichte experts zijn we op een missie om deze industrie toekomstbestendig te maken. Daarmee stellen we welzijn van de mens centraal binnen de natuurlijke grenzen van de aarde.

Kennisdeling, samenwerking in de keten en snelheid zijn nodig om de hedendaagse uitdagingen op ecologisch en sociaal vlak op te lossen. Er is geen tijd te verliezen. Of beter gezegd: nú is de tijd om systeemveranderingen van binnenuit te starten en versnellen.

Kennisdeling

Wij delen kennis op allerlei manieren: workshops, artikelen, webinars, conferenties, Green Events Network en advies. Daarbij signaleren en adresseren wij hedendaagse problemen en toekomstige regelgeving. We gaan hierbij actief op zoek naar oplossingen en handelingsperspectieven voor de industrie. Iets delen via ons platform? Meld je aan!

Samen versnellen

Sinds onze start werken we samen met nationale en internationale evenementenorganisatoren, event professionals, artiesten, merken (bedrijven), landelijke overheid, provincies, gemeenten en NGO’s. Zo versnellen we gezamenlijk duurzame ontwikkelingen. En dat is precies wat er nodig is.

Green Events Manifest

Een feest voor alles dat leeft 

Verbinding, inspiratie, erkenning, vertier.
Dit is wat een evenement ons geeft.


Met hart voor natuur en oog voor ieder individu.
Zo inspireren we mensen in een tijdelijke microsamenleving.


Want JA, het moet én kan anders: sociaal, groen, eerlijk.
Wij willen een feest voor alles dat leeft.


Met de voeten in de modder voorop in de toekomst.
Het is hoe we samen met de industrie de grootste impact maken.

Wat we doen

Green Events is er voor de evenementensector en iedereen die hierbij betrokken is. Denk aan event professionals, organisatoren, artiesten, leveranciers, horeca ondernemers, beleidsmedewerkers en studenten. Ons platform biedt duurzame groentjes voldoende basiskennis om het verschil te maken. Dit doen we gratis via artikelen, praktijkcases en interviews.

Green Events Network

Ben je een event professional en wil je alles leren over van de laatste ontwikkelingen rondom thema’s als duurzaamheid, innovatie en diversiteit? Join the Club! In Club Green Events heb je toegang tot een gigantisch (inter)nationaal netwerk, kennis, tools en inspiratie. Dit doen we onder andere via ons besloten platform. Hier kun je terecht voor al je vragen, Expertise Sessies en handige Guides & Templates. Zo brengen we de industrie samen voor een duurzame en sociale toekomst. Lees hier alles over Green Events Network.

Pioniersprojecten

Of je nou een organisator, promotor, artiest, gemeente, provincie of merk bent – wij werken wereldwijd samen om de grenzen te verleggen in het belang van Moeder Aarde. Van muziek tot sport en van cultuur tot business-to-business. Daarnaast begeleiden we projecten waarin gemeenten en organisatoren als collectief samenwerken. Zo ontwikkelen we samen duurzame en sociale maatregelen én oplossingen met impact. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Lees hier meer over de Pioniersprojecten

Vacatures

Green Events bestaat uit een enthousiast, en creatief  team – gedreven om bij te dragen aan een duurzame & sociale wereld. Momenteel staan er geen vacatures open.

Green Events Platform Partners

We werken samen met Nederlandse en internationale platformpartners. Vanuit daar brengen we de evenementenindustrie op de hoogte van uitdagingen, ontwikkelingen en oplossingen rondom impactarea’s en duurzame en sociale ontwikkelingen binnen het internationale speelveld. Door te inspireren en praktische tools te bieden, zetten we als collectief thema’s steviger op de kaart. Onze Green Events Platform Partners kunnen nieuwsberichten en vacatures delen via de Green Events kanalen en zijn Member van Green Events Network. Optioneel is het mogelijk om een eigen partner pagina te krijgen op deze website, expertise sessies met onze experts, een kennisartikel in co-creatie te publiceren een e-learning of webinar te hosten. Wil je met jouw organisatie ook Green Events Platform Partner worden? Neem nu contact op voor alle mogelijkheden!

Ook samenwerken?

Dat kan! Wij werken in opdracht. Mits we een positieve impact  kunnen maken. Zo verduurzamen we de evenementenindustrie door samenwerkingen aan te gaan en in te zetten op praktijkgerichte oplossingen én innovatie.