
Samen met planten, bloemen, insecten, vissen, koralen en al het andere wat leeft vormen we het ecosysteem. En daar gaat het niet goed mee. Dat komt vooral omdat meer en meer land wordt gebruikt voor wonen, werken, voedselproductie en het winnen van grondstoffen. Ook ontbossing, overbevissing, monocultuur in de landbouw en klimaatverandering veroorzaken een grootschalig biodiversiteitsverlies. We hebben dus niet alleen te maken met een klimaatcrisis maar ook met een biodiversiteitscrisis. Evenementen kunnen zowel directe maatregelen als indirecte maatregelen nemen die bijdragen aan herstel – of liever verbetering – van de natuurlijke omgeving.
Glastonbury’s mushroom mycelium pavilion explores sustainable stage design
Simon Carroll has created the spiralling Hayes Pavilion from salvaged timber and mycelium to challenge the industry's over-reliance on polystyrene foam.
Nieuw stikstofbeleid: wat betekent dit voor evenementen?
In dit artikel vind je een korte re-cap van het nieuwe stikstofbeleid, en wat de invloed is op evenementen.
Muzikale interdepentie: over ecologie-denken in de muzieksector
Muzikale interdepentie: over ecologie-denken in de muzieksector
Waarom en hoe beschermt Lowlands 60.000 m2 natuur?
Lowlands kiest voor een wereldwijde aanpak om natuur te beschermen en werkt samen met Earth Today. Wij gingen hierover in gesprek met Eric van Eerdenburg
Wanneer en hoe compenseer je CO2?
Julie’s Bicycle heeft een document gemaakt waarin je informatie vindt over koolstofcompensaties, wat ze zijn, en enkele alternatieve modellen.
ADE Green explores the Relationship between Humanity, Nature and the Arts
It's common to think of dance music as thoroughly synthetic. Its imagery is of the dancefloor – with lasers, strobes, LEDs – or of digital visuals. Our subjective experience is of enclosed spaces, from airport to taxi to rave to
Interview with Andy Cato, Groove Armada and The Real Food Fight
Andy Cato is a well-respected artist and part of the renowned electronic music duo Groove Armada, but now dedicates most of his life to his organic farm in the south of France whilst also maintaining a busy touring and recording