TOP

Cursus Duurzaam Evenementen Management

Ben jij een Event manager of beleidsmedewerker Evenementen en wil je jouw evenement(en) zo duurzaam mogelijk organiseren, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of wil je je kennis opfrissen en alle nieuwe ins en outs weten op het gebied van duurzame evenementen en aankomende regelgeving? In beide gevallen is deze cursus geschikt voor jou.

Ons doel is je te inspireren en kennis te laten nemen van hoe je een evenement kan verduurzamen. Hierbij komen het maken van een duurzame strategie en een actieplan aan bod, alles aan de hand van een aantal hoofdthema’s en voorbeelden uit de praktijk.

Het programma

Intakegesprek
Voorafgaand aan de cursusdag plannen we een individueel intakegesprek . Tijdens dit gesprek brengen we samen jouw persoonlijke leerdoelen in kaart en bespreken we hoe deze cursus je gaat helpen om deze doelen te bereiken. 

Cursusdag
De cursusdag vindt plaats op 14 maart 2024 10:00-16.30 (inloop vanaf 9.30). We zijn te gast bij Mainstage Event Campus; het kenniscentrum voor de operationele achterkant van de event industrie. Ons team van praktijkgerichte experts leert je de basisprincipes van de meest impactvolle thema’s en geeft je handvatten voor concrete implementatie in de praktijk.

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Meten en strategie bepalen 
  • Grondstoffen management & Single Use Plastics
  • Duurzame energievoorziening 
  • Emissie arme mobiliteitsoplossingen
  • Toekomstbestendig menu 
  • Toegankelijkheid

Meten en strategie bepalen | Gerd-Jan Frijters

Gerd-Jan heeft een uitgebreide achtergrond in duurzaamheid, veranderingsmanagement en expertise in het ontwikkelen van strategieën voor positieve impact. Met zijn uitgebreide kennis over monitoring en wet- & regelgeving (oa CSRD en ESG) leert hij je hoe je start met een duurzame strategie voor jouw evenement.



Grondstoffen management & Single Use Plastics | Leonie Boon

Leonie is expert op het gebied van grondstoffen (afval) management op evenementen. Van hergebruik tot recycling, Leonie neemt je mee in de belangrijkste stappen richting een afvalvrij evenement en vertelt je meer over de belangrijkste wet- & regelgeving op dit vlak.

Duurzame energievoorziening | Paul Schurink

Paul is expert op het gebied van tijdelijke duurzame energievoorzieningen en innovaties. Met ZAP Concepts werkt hij voor o.a. Coldplay en ID&T. In deze deelsessie leert hij je alles over efficiënt en duurzaam energieverbruik op evenementen.

Emissie arme mobiliteitsoplossingen | Laura van de Voort

Mobiliteit is voor veel evenementen een van de grootste impactfactoren. In deze deelsessie vertelt Laura je daarom welke duurzame mobiliteitsoplossingen je gaan helpen om deze impact te verkleinen.

Toekomstbestendig menu | Lyke Poortvliet

De impact van het eten & drinken op de menukaart zorgt vaak voor een grote footprint, maar wist je dat het ook anders kan? Denk aan plantaardige keuzes en het voorkomen van voedselverspilling, Lyke neemt je mee in de belangrijkste oplossingen binnen dit thema.

Toegankelijkheid | Lyke Poortvliet

Duurzaamheid reikt wat ons betreft verder dan alleen de ecologische kant. Daarom staan sociale thema’s ook op onze agenda. In deze deelsessie leert Lyke je alles over hoe je een evenement toegankelijk maakt voor mensen met een beperking.

In de middagpauze staat er een heerlijke lunch voor je klaar en afsluitend is er een borrel om je nieuwe duurzame netwerk beter te leren kennen.

Online begeleidingstraject

Na de cursus pas je de opgedane kennis toe in je eigen werkomgeving. Veelal komen de specifieke vragen pas als je de maatregelen gaat implementeren in je eigen event. Daarom staan er 3 online sessies op het programma:

 

Online sessie 1: Opstellen duurzaam actieplan

Tijdens de eerste online groepssessie leer je hoe je met de opgedane kennis een concreet actieplan opstelt voor jouw evenement. Daarnaast ontvang je veel praktische tips en handige templates. 

 

Online sessie 2: Implementatie actieplan

In dit vragenuur bespreken we in een 1 op 1 adviesgesprek alle praktische en strategische uitdagingen en keuzes waar je hulp bij kan gebruiken.

 

Online sessie 3: Evaluatie en bijsturing actieplan 

Tijdens de laatste online sessie delen we de behaalde successen met de andere cursisten en helpen we je bij het bijsturen van je actieplan voor de volgende editie van jouw evenement.

Waarom investeren in duurzame kennis?

Een evenement is de perfecte plek om bezoekers op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid. De festivalsector loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en sociale verandering. Daarnaast heeft een evenement een scala aan mogelijkheden om haar positieve impact te vergroten. De ontwikkelingen op dit vlak gaan in rap tempo. Wij houden je graag bij de les en geven je hands-on acties en maatregelen mee om meteen aan de slag te gaan.

Schrijf je nu in!

Deelname aan deze cursus kost €575,- (ex. BTW). Wist je dat je via het PPO programma van ACCT mogelijk in aanmerking komt voor cofinanciering? Deelname kost dan maar €383,- (ex. BTW).

Inschrijven kan tot 7 maart 2024 via onderstaande button (Let op; er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!)

Wildcard

Er is één wildcard beschikbaar speciaal voor organisatoren, event-managers en projectmanagers die geen financiële middelen hebben. Stuur voor 22 februari een korte motivatie naar info@greenevents.nl en laat ons weten waarom jij die wildcard verdient.

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com