TOP
Image Alt

Diversiteit & inclusie

Green_Events-Icoon_Diversiteit-inclusie

Het is belangrijk dat onze sector de brede diversiteit in de samenleving representeert. Een sector waarin de rijkdom aan verschillende mensen in Nederland wordt weerspiegeld in haar organisaties, artiesten, sprekers, professionals, partners en het publiek. Tegelijkertijd is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de stemmen en meningen van alle mensen worden gehoord. En er niet alleen diversiteit in de samenstelling van je programma of team is, maar ook op de plekken waar belangrijke beslissingen worden gemaakt. Lees hier meer over diversiteit, inclusie & gelijkheid.

Lees meer...

Via de area of impact: Diversiteit & inclusie, kan je bijdragen aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen:

Je organiseert je evenement voor iedereen zo veilig mogelijk. Maar hoe zit het met de toegankelijkheid van je evenement tijdens een calamiteit? Hoe garandeer je dat je bezoekers met een beperking ook veilig naar buiten kunnen?

The online database and network of women and nonbinary people in the music industry female:pressure has recently published their 2024 FACTS report about gender distribution of artists at electronic music festivals.

In dit kennisartikel nemen we je in 7 onderwerpen mee wat je waar kan communiceren over toegankelijkheid en hoe je online content technisch toegankelijk kan maken. Wat moet je weten, waar let je op en welke regelgeving komt eraan?

Lees hier meer over hoe toegankelijk het festival De Zon in 2023 was.

Een toegankelijk festivalterrein is niet vanzelfsprekend. Daarom delen we in dit artikel tips en handvatten over het terrein en mobiliteit, aangevuld met input en aandachtspunten vanuit Onbeperkt Feest.

Als festivalorganisator wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen op jouw festival komen. Maar hoe zorg je er nou voor dat mensen met een beperking zich ook welkom voelen? Aan welke voorwaarden moet festival communicatie voldoen om inclusief te zijn?

Wil je de toegankelijkheid van je evenement verbeteren? Dan raden wij je aan om je doelstelling, stappenplan en actieplan op het gebied van toegankelijkheid stevig te verankeren in je organisatie.

Tijdens ESNS 2023 kwamen beleidsmakers en festivalorganisatoren bijeen om mogelijke maatregelen te bespreken. Lees het verslag hier.

Toegankelijke festivals voor mensen met een handicap staan steeds vaker op de agenda. Maar wat is een toegankelijk festival eigenlijk?

In dit interview stellen we je voor aan Leyla Çinibulak, Expert Toegankelijkheid binnen het Green Events Network.

De nieuwe samenwerking tussen Green Events en HandicapNL werd in het bijzijn van festivalorganisatoren gelanceerd en in ontvangst genomen door voorvechter voor toegankelijkheid en Tweede Kamerlid Lucille Werner.

Your event may have a disability. Does that sound weird? Then please read this blog, as it outlines a much-needed, new approach to event accessibility for people with disabilities.

Een extra kaartje kopen voor iemand die daar zelf geen geld voor heeft. Drie festivals schetsen wat hun ervaringen zijn met Geef een Toegift tot nog toe, en wat de rest van de cultuursector hiervan kan leren.

Diversiteit en inclusie toepassen in je organisatie kan zorgen voor weerstand: discussies over meerwaarde, frictie tussen gevestigde orde en nieuwe collega’s. Hier lees je waar deze weerstand vandaan komt en hoe je ermee om kan gaan.

Alleen door een afspiegeling te zijn van de maatschappij, kunnen we grote maatschappelijke vraagstukken oplossen. Daarvoor moeten we beginnen met de samenstelling van onze eigen teams: hoe maken we die diverser? In dit artikel bespreken we welke stappen je als

Kauthar Bouazzati gaat gesprek met Jasminka Beganovic over inclusiviteit en toegankelijkheid van de 34e editie van het IDFA.

In de toolkit vind je richtlijnen voor werving, behoud en duurzame doorontwikkeling om nieuwkomers, personeel en publiek bij je organisatie te betrekken.

Het toegankelijk maken van publieke ruimten gaat soms mis. Het wordt wel meegenomen in de plannen en vervolgens uitgevoerd, maar dat gebeurt niet op een manier waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Zie hiervan een mooi overzicht

Alle toonaangevende festivals in Nederland moeten binnen vijf jaar toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Dat staat in het manifest “Onbeperkt Feest!” dat vandaag wordt gelanceerd.

Iedereen moet onbeperkt los kunnen gaan. STRAF_WERK  zet samen met HandicapNL een stap richting betere toegankelijkheid, te beginnen met STRAF_WERK Festival

Hoe voorkom je dat vooroordelen invloed hebben op de keuze voor een kandidaat?  Overgekomen vanuit de Greyston Bakery in Amerika passen nu ook Nederlandse ondernemers het “Open Hiring” principe toe. Hierbij wordt het sollicitatiegesprek overgeslagen, en gaan mensen aan de

This webinar aims to spark an authentic conversation around diversity and inclusion within the festival industry, and provide organisations practical tools to implement sustainable systemic change. You can rewatch the webinar till 1st July 2021.

De Handreiking Waarde voor een Nieuwe Taal is praktisch geschreven en helpt je om in panelgesprekken, interne en externe communicatie taal op een inclusieve manier te gebruiken waarbij uitsluiting wordt voorkomen.

The toolkit was created to spark an authentic conversation around diversity and inclusion within the European festival industry, and provide organisations practical tools to implement sustainable systemic change

Themanetwerk Festivals en Events heeft in co-creatie met festivalorganisatoren een routekaart ontwikkeld voor toegankelijke festivals.