TOP

Durf jij het sollicitatiegesprek over te slaan? Start met Open Hiring!

Vooroordelen: of je je er nu bewust van bent of niet, iedereen heeft ze. Er is een grote kans dat je keuze bij het selecteren van geschikte kandidaten voor een vacature wordt beïnvloed door deze vooroordelen. Doe de test van Onderhuids, om te weten wat jouw verborgen voorkeuren zijn.

Hoe voorkom je dat vooroordelen invloed hebben op de keuze voor een kandidaat?  Overgekomen vanuit de Greyston Bakery in Amerika passen nu ook Nederlandse ondernemers het “Open Hiring” principe toe. Hierbij wordt het sollicitatiegesprek overgeslagen, en gaan mensen aan de slag op basis van vertrouwen. In Nederland zijn er nu 19 werkgevers die dit principe toepassen. Voor zover wij weten zijn er nog geen organisatoren of leveranciers in de evenementen industrie die werken met het open hiring principe. Ga jij hiermee aan de slag? Hou ons op de hoogte, we delen graag je ervaring.

Lees het artikel over Open Hiring verder op Maatschappij & Wij. En bekijk hier het videoportret van Jumbo filiaalmanager Dirck Slabbekoorn, hoe hij het Open Hiring principe toepast.

Beeld in de header is van Belinda Fewings Unsplash

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl