TOP

Le Guess Who? maakt tickets toegankelijker voor mensen met laag inkomen

beeld © 36 Framez

Le Guess Who? introduceert in 2024 een innovatief initiatief om het festival toegankelijker te maken voor muziekliefhebbers met een laag inkomen. Dit jaar start het festival met een pilot waarbij bezoekers zelf kunnen bepalen hoeveel ze betalen voor een dagkaart. Dit initiatief komt voort uit het besef dat de ticketprijs vaak een grote drempel vormt voor potentiële bezoekers.

beeld © Lisanne Lentink

Van 7 tot 10 november strijkt Le Guess Who? neer in Utrecht, waarbij de ticketverkoop dit jaar anders verloopt dan gebruikelijk. Mensen met een laag inkomen kunnen via een speciaal formulier op de website van het festival aangeven hoeveel ze kunnen betalen voor hun dagkaart, met opties variërend van tien tot veertig euro. Een hogere donatie verhoogt daarbij niet de kans op een ticket.

Barry Spooren, hoofd communicatie van Le Guess Who?, legt uit: “We willen mensen die het festival graag willen bezoeken, maar niet over de financiële middelen beschikken, de mogelijkheid geven om dit wel te kunnen doen.” Het aantal beschikbare tickets is beperkt en toewijzing gebeurt door middel van een willekeurige selectie. Dit initiatief is gebaseerd op vertrouwen en openheid, en de tickets zijn niet doorverkoopbaar.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via leguesswho.com/celebrate-together. Hiermee hoopt Le Guess Who? een breed publiek te kunnen verwelkomen, ongeacht hun financiële situatie.

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com