TOP

Toegankelijkheid Fuck-Ups

Het toegankelijk maken van publieke ruimten gaat soms mis. Het wordt wel meegenomen in de plannen en vervolgens uitgevoerd, maar dat gebeurt niet op een manier waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Zie hiervan een mooi overzicht in dit artikel met onder andere de foto die we hebben gebruikt in de header. Maar hoe is het gesteld op evenementen? 

 

In de wandelgangen horen we verhalen zoals een invalidentoilet dat wordt gebruikt als opslag voor de toiletrollen, een kiss & ride voor mindervalide die via een modderig bospad naar de ingang moeten, toegangspoortjes die te smal zijn voor rolstoelen of gebrekkige online communicatie waardoor mensen met een beperking niet kunnen weten of het evenement wel of niet toegankelijk is voor hen.

 

Wij zijn op zoek naar ervaringen en het liefst ook beeldmateriaal van zulke situaties. Heb jij een voorbeeld en/of een foto waarin zo’n situatie voorkomt? Deel het uiterlijk 15 september met ons via info@greenevents.nl. De locatie of de naam van het evenement is niet relevant.

 

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl