TOP

Waarden voor een Nieuwe Taal

Woorden hebben een bepaalde waarde en brengen een lading met zich mee, dat kan met de tijd veranderen. Het gaat er bij inclusief taalgebruik om dat je je bewust bent van de impact van woorden. Inclusief taalgebruik is een continu empathisch proces dat we samen bepalen. Hoe? Door te luisteren, gesprekken te voeren en samen na te denken over woordgebruik, en die waar mogelijk aan te passen.

In opdracht van Code Diversiteit & Inclusie heeft Mounir Samuel (o.a. politicoloog, auteur, theatermaker en adviseur diversvaardigheid) de handreiking Waarden voor een nieuwe taal geschreven.

De handreiking is praktisch geschreven en helpt je om in panelgesprekken, interne en externe communicatie taal op een inclusieve manier te gebruiken waarbij uitsluiting wordt voorkomen. Lees hier meer over de handreiking bij Code Diversiteit & Inclusie en download hier de “Handreiking Waarden voor een nieuwe taal”

Bekijk hier de presentatie van de waarden. De volledige livestream vind je terug op het YouTube-kanaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Het beeld in de header is van Jason Leung Unsplash

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl