TOP

Webinar: Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk

Webinar programma

Sinds 1 juli 2023 geldt een verbod op wegwerp plastic. Hergebruik wordt daarmee de nieuwe norm. Vanaf 1 januari 2024 moeten evenementenorganisatoren bekers en voedselverpakkingen of hergebruiken, of hoogwaardig recyclen. Ben jij hier al op voorbereid? Op 30 november 11.00-12.30 staat er weer een webinar op het programma. Tijdens deze interactieve online bijeenkomst kom je alles te weten over de regelgeving en de mogelijkheden (en onmogelijkheden) in de praktijk.

Heb je het webinar gemist? Schrijf je dan in via onderstaande button en ontvang een week na het webinar de samenvatting met terugkijk-link in je mailbox.

Sprekers

Jaap Dinkelman (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat)
Ridder Haspels (Chasing the Hihat)
Eelco Straathof (Blijdorp festival)

Erwin Roodhart  was in Leiden actief betrokken bij de overstap naar herbruikbare bekers en is inmiddels een vast gezicht als host van deze webinarreeks. Hij gaat samen met Laura van de Voort (Green Events) in gesprek met Jaap Dinkelman (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat), Ridder Haspels (Chasing the Hihat) en Eelco Straathof (Blijdorp festival).

Wat komt er aan bod?

Welke veranderingen in wet & regelgeving staan er op stapel? Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Welke mogelijkheden zijn er als het om voedselverpakkingen gaat? Wat zijn de uitdagingen in de praktijk?

Wet & regelgeving vanaf 2023

Jaap Dinkelman is als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van de Europese Single Use Plastics richtlijn in Nederland. Vanaf 2023 zorgen veranderingen in wet & regelgeving ervoor dat hergebruik de nieuwe norm wordt. Wat betekent dat voor evenementen? Jaap geeft een toelichting op deze nieuwe regeling en beantwoordt alle vragen over de implementatie in de praktijk.

Herbruikbaar bekersysteem Chasing the Hihat

Ridder Haspels is als Technical Director & Duurzaamheid Manager van Chasing the Hihat onder andere verantwoordelijk voor De Zon, Lago Lago en Georgie’s Wundergarten. Sinds afgelopen zomer maken deze festivals gebruik van een herbruikbaar bekersysteem – voor Georgies stapte hij ook volledig over op herbruikbaar servies. Dat wil zeggen dat alle bekers, borden en het bestek afwasbaar en daarmee dus herbruikbaar zijn. Een oplossing die volgend jaar ook op andere festivals in wordt gezet. Ridder vertelt ons hoe zij dit hebben aangepakt en geeft de belangrijkste tips & tricks mee.

Recyclebaar bekersysteem Blijdorp festival

Blijdorp festival (17.500 bezoekers) maakte in 2018 als eerste Rotterdams festival de overstap naar een recyclebaar bekersysteem. Inmiddels weet Eelco Straathof als geen ander hoe je dit het beste aanpakt. Het grootste deel van de producties waar Eelco als eigenaar en producent van Contra en Lucy bij betrokken is, werkt met een recyclesysteem. Met een bekermunt gemaakt van zeewier worden de rPET bekers ingezameld voor hoogwaardige recycling. Tijdens dit webinar vertelt Eelco ons alles over de praktijk.

Voor wie is het webinar?

Dit webinar is bij uitstek geschikt voor eventmanagers, (horeca-) ondernemers, beleidsmakers en andere professionals die meer willen weten over het verminderen van single use plastics en de regelgeving erachter, maar vooral over de mogelijkheden van herbruikbare- en recyclebare bekers en voedselverpakkingen op evenementen.

Inschrijving geeft gratis toegang tot

  • Live bijwonen van het webinar
  • Mogelijkheid om vragen te stellen tijdens het webinar
  • Q&A met mogelijkheid tot vragen stellen aan de sprekers na het hoofdprogramma
  • Samenvattend artikel van het webinar
  • Mogelijkheid om het hoofdprogramma terug te kijken

Dit webinar is in samenwerking met Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat tot stand gekomen.

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com