TOP

Webinar: Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk

Webinar: Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk
29 november 11.00 – 12.45
Deelname is gratis, schrijf je in via de button (ook als je het webinar terug wilt kijken)!

Programma

Vanaf 1 juli 2023 geldt er een verbod op wegwerp plastic, hergebruik wordt daarmee de nieuwe norm. Vanaf 1 januari 2024 moeten evenementenorganisatoren bekers en voedselverpakkingen hergebruiken, of hoogwaardig recyclen. Ben jij hier al op voorbereid? Op 29 november 11.00-12.45 staat er weer een webinar op het programma, tijdens deze interactieve online bijeenkomst kom je alles te weten over deze regelgeving en de mogelijkheden in de praktijk.

Sprekers: Sanne Westra (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat), Tessa Groenen (Vierdaagsefeesten) en Tijl Couzij (Into The Great Wide Open).

Hosts: Erwin Roodhart (Ondernemend Leiden) en Laura van de Voort (Green Events).

Wat komt er aan bod? 

Welke veranderingen in wet & regelgeving staan er op stapel? Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Welke mogelijkheden zijn er als het om voedselverpakkingen gaat? En welke rol neemt de gemeente, bijvoorbeeld als het gaat om stadsbrede evenementen? 

Erwin Roodhart is in Leiden actief betrokken bij de overstap naar herbruikbare bekers. Hij gaat tijdens dit webinar in gesprek met Sanne Westra (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat), Tessa Groenen (Vierdaagsefeesten) en Tijl Couzij (Into The Great Wide Open).

Wet & regelgeving vanaf 2023

Sanne Westra is namens het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat verantwoordelijk voor de implementatie van de Europese Single Use Plastics richtlijn, ook wel SUP genoemd. Vanaf 2023 zorgen veranderingen in wet & regelgeving ervoor dat hergebruik de nieuwe norm wordt. Wat betekent dat voor evenementen? Sanne geeft een toelichting op deze nieuwe regeling.

Recyclebaar bekersysteem Vierdaagsefeesten

Je kan het niet gemist hebben; Vierdaagsefeesten implementeerde afgelopen zomer als eerste stadsbrede evenement een recyclebaar bekerssysteem. Het resultaat? Een schone stad met blije bezoekers én horecaondernemers. Hoe de Vierdaagsefeesten het voor elkaar heeft gekregen om met verschillende ondernemers met één gezamenlijk systeem te werken hoor je van projectmanager Tessa Groenen.

Herbruikbaar servies Into The Great Wide Open

Into The Great Wide Open stapte deze zomer volledig over op herbruikbaar servies. Dat wil zeggen dat alle bekers, borden en het bestek afwasbaar en daarmee dus herbruikbaar zijn. In totaal worden er door een herbruikbaar systeem voor voedsel en drank verpakkingen 360.000 single-use items uitgespaard. Tijl Couzij verteld ons hoe zij dit hebben aangepakt en wat de belangrijkste tip & tricks zijn.

Voor wie is het webinar?

Dit webinar is geschikt voor event managers, (horeca-) ondernemers beleidsmakers en andere professionals die meer willen weten over regelgeving met betrekking tot het verminderen van single use plastics en de mogelijkheden van het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers en voedselverpakkingen op evenementen.

Inschrijving geeft gratis toegang tot

  • Live bijwonen van het webinar
  • Mogelijkheid om vragen te stellen tijdens het webinar
  • Q&A met mogelijkheid tot vragen stellen aan de sprekers na het hoofdprogramma
  • Samenvattend artikel van het webinar
  • Mogelijkheid om het hoofdprogramma terug te kijken

 

Dit webinar is op initiatief van Green Events en in samenwerking met Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Plastic Promise, Rotterdam Festivals en De Groene Afslag tot stand gekomen.

Mede-oprichter en eigenaar van Green Events en projectmanager Plastic Promise

laura@greenevents.nl