TOP

Plastic Promise voor beleidsmedewerkers: wegwerp plastic bij evenementen

Beleidsmedewerkers opgelet! Vanaf 1 januari 2024 moeten evenementenorganisatoren bekers en voedselverpakkingen hergebruiken, of hoogwaardig recyclen. Maar zijn de organisatoren in jouw gemeente hier al op voorbereid? Hoe zit het met stadsbrede evenementen? Hoe kunnen Rijksoverheid, gemeenten en evenementen het beste samenwerken? Dat zijn de vragen die centraal staan in de Plastic Promise programma’s gericht op beleidsmedewerkers. Wil je bij de bijeenkomsten van 8 november en 10 januari aanwezig zijn? Meld je dan snel aan! Let op, de bijeenkomsten vormen een serie, het is niet mogelijk om alleen bij één van de bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Vanaf 1 juli 2023 geldt er  een verbod op wegwerp plastic, hergebruik wordt daarmee de nieuwe norm. Vanaf 1 januari 2024 moeten evenementenorganisatoren bekers en voedselverpakkingen hergebruiken, of hoogwaardig recyclen. Zijn de organisatoren in Uw gemeente hier al op voorbereid? En welke rol neemt de gemeente, bijvoorbeeld als het gaat om stadsbrede evenementen? Hoe kunnen Rijksoverheid, gemeenten en evenementen hierin samenwerken?

 

Plastic Promise, een programma van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Green Events, waarin sinds 2018 nauw wordt samengewerkt met de koplopers in de evenementenindustrie. De opgedane kennis en ervaring wordt breed gedeeld via inhoudelijke artikelen op de Plastic Promise website, webinars en conferenties. In het najaar organiseren we aan een programma voor (beleids-)medewerkers op gemeentelijk niveau waarin we dieper ingaan op zowel de theorie als de benodigde stappen in de praktijk.

 

We nodigen U van harte voor dit programma. Voor een succesvolle aanpak kan het waardevol zijn om ook een collega mee te nemen die verantwoordelijk is voor de evenementenvisie binnen Uw gemeente. Aanmelden kan tot 1 november 2022.

Wat? Aanpak van wegwerp plastic op evenementen

Wanneer? Dinsdag 8 november 2022 14.00-15.30 en 10 januari 2023 14.00-15.30

Waar? Online

Kosten? Gratis

Tickets: Schrijf je hier gratis in

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com