TOP

Gemeenten en organisatoren in gesprek over toegankelijke festivals tijdens ESNS

Eind januari vindt ESNS in Groningen weer plaats. Op vrijdag 20 januari staat er vanuit het Onbeperkt Feest initiatief een tweetal sessies gepland om te praten over toegankelijke festivals en gemeentelijk beleid hieromtrent.
Werk jij vanuit de gemeenten aan toegankelijke festivals of organiseer je een festival en heb jij interesse in dit onderwerp en wil je meepraten? Meld je dan voor 20 december aan bij tinha@greenevents.nl. Er is slechts plek voor 20 gasten en vóór 21 december hoor je of je bent geselecteerd en ontvang je de uitnodiging met meer informatie. Voor deelname van deze sessie’s is geen ESNS conferentie ticket nodig. 

Het programma

12.00 tot 13.00: Besloten rondetafelgesprek

In de besloten ochtendsessie van  uur gaan gemeenten en festivalorganisatoren met elkaar in een gesprek over de verschillende beleidsinstrumenten die worden ingezet om een festival toegankelijker te organiseren. Wat doen gemeenten al op dit gebied? En hoe wordt de gemeentelijke aanpak door de organisatoren ervaren? Wat helpt festivalorganisatoren hierin, wat niet? Hoe kunnen gemeenten en festivals elkaar versterken?

 

 

 

13.30 tot 14.30: Lunch
Handicap NL nodigt de deelnemers van de besloten sessie uit voor een gezamenlijke lunch waar we informeel kunnen verder praten over het onderwerp.

 

 

15.00 tot 16.00: Podiumprogramma – Toegankelijk festival zoekt toegankelijke gemeente
Toegankelijke festivals voor mensen met een beperking staan gelukkig steeds vaker op de agenda. Sommige gemeenten en steden werken al aan een standaardisering van toegankelijke maatregelen bij festivals. Met subsidiemogelijkheden en certificeringen of starten een kennisplatform. Maar er zijn ook nog gemeenten die het volledig aan de festivals overlaten hoe om te gaan met toegankelijkheid. Daarom willen wij graag met jullie in gesprek. In een interactieve talkshow gaat Manu van Kersbergen in gesprek met gemeenten, festivalorganisatoren en het publiek. Wat doen gemeenten al op dit gebied? En hoe wordt de gemeentelijke aanpak door de organisatoren ervaren? Wat helpt festivalorganisatoren hierin, wat niet? Hoe kunnen gemeenten en festivals elkaar versterken? Gemeenten en festivalorganisatoren delen hun (nieuwe) maatregelen en oplossingen, successen maar ook hun knelpunten met jou.  Een positieve dialoog over de concrete stappen in toegankelijke festivals voor mensen met een beperking.

Het programma wordt samengesteld en aangeboden door Onbeperkt Feest, een initiatief van HandicapNL en Green Events. www.onbeperktfeest.nl

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com