TOP

Webinar deel 2: Best Practice Herbruikbare Bekers: Gemeente Leiden

Op donderdag 11 juni, in de tweede sessie van de vierdelige webinar-serie over herbruikbare en recyclebare bekers spreken we met de Gemeente Leiden. Zij delen hun succesverhaal van het stadsbreed inzetten van herbruikbare bekers tijdens Leidens Ontzet 2019. In totaal zijn er meer dan 500.000 plastic wegwerpbekers bespaard en was er ruim 5.000 kilo minder afval. Geen succesverhaal ontstaat zonder bijbehorende beren op de weg, uitdagingen en oplossingen. Alles komt in deze webinar aan bod. Inschrijven kan hier. Als je bent ingeschreven voor deel 1, dan ben je automatisch ingeschreven voor deel 2, 3 en 4. 

Achtergrond
Onder leiding van de werkgroep Leids Glas sloegen ondernemers, ondernemers- en brancheverenigingen, organisatoren, maatschappelijke partners en de gemeente Leiden begin 2019 de handen ineen. Samen hebben zij zich ingezet om tijdens stadsbrede evenementen plastic wegwerpbekers te vervangen door herbruikbare statiegeldbekers. Meer weten? Lees het hele verhaal hier.

 Wat komt aan bod? Van Realisatie naar Activatie
Hoe creëer je als organisatie draagvlak om over te stappen op het gebruik van herbruikbare bekers bij stadsbrede evenementen? Hoe kom je samen tot één werkbaar statiegeld-bekersysteem met herbruikbare bekers? In deze webinar worden verschillende stappen van dit proces behandeld:  

  • Stap 1: Organisatie – Hoe organiseer je bewustwording, draagvlak en activatie bij verschillende stakeholders?
  • Stap 2: Beleid: Wat zijn de juridische stappen die je moet zetten om dit voor elkaar te krijgen?
  • Stap 3: Logistiek & Communicatie – Hoe ziet de logistieke operatie eruit en op welke wijze communiceer je naar ondernemers en bezoekers?

Sprekers
Yvonne van Delft (wethouder Inkomen, Economie & Cultuur – gemeente Leiden), Jannetje Bootsma (advocaat – Pels Rijcken), Siebe Winnubst (projectmanager evenementen – Centrummanagement Leiden), Nilles Raken (projectleider Leids Glas)  

Moderator: Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden)

Tijdens de webinar is het mogelijk om via de chat vragen te stellen aan de sprekers en aan het eind geven we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Q&A met de verschillende sprekers.

Inschrijving is gratis en geeft toegang tot:

  • Vierdelige serie webinars over het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers
  • Kennisdeling door o.a. Gemeente Leiden, Plastic Promise, NederlandSchoon en Green Events
  • Opgedane kennis en documentatie van de Gemeente Leiden in de vorm van een online toolkit (beschikbaar via Plastic Promise, Green Events en NederlandSchoon)
  • Netwerk van experts op het gebied verduurzaming van evenementen 

Deelname aan alle vier de webinars is aan te raden, omdat de informatie over de serie wordt verdeeld. Kun je niet alle webinars bijwonen? Geen paniek, schrijf je alsnog in en ontvang de terugkijk-link in je inbox.  Vind hier meer info over de volledige serie. 

Voor wie?
De webinars zijn geschikt voor beleidsmakers, event-managers, (horeca-) ondernemers en professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers binnen de evenementen wereld. 

Waarom nu?
Deze crisis laat zien hoe snel we kunnen veranderen. Laten we niet terug gaan naar hoe het was maar een nieuwe duurzame norm ontwikkelen, waarbij menselijke behoefte en de grenzen van de aarde in een gezonde balans terugkomen.

Gebruik juist nu deze corona-pauze voor het heroverwegen, bijschaven en innoveren van duurzame plannen! Verdere informatie of vragen? Heb je vragen over de webinars? Mail dan naar info@greenevents.nl.

Schrijf je hier in voor de webinars

Deze vierdelige webinar-serie is een initiatief van gemeente Leiden, Centrummanagement Leiden, Provincie Zuid-Holland, Plastic Soup Surfer, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NederlandSchoon, Green Events en Plastic Promise.

Green Events Afvalvrije Bekersystemen

Mede-oprichter en eigenaar van Green Events en projectmanager Plastic Promise

laura@greenevents.nl