TOP

Webinar deel 1: Wat is een Afvalvrij Bekersysteem?

Op donderdag 4 juni 10.00 trappen we de vierdelige webinar-serie over herbruikbare en recyclebare bekers af door antwoord te geven op de vraag: ‘Wat is een afvalvrij bekersysteem?’ Want, wist je dat er elk jaar meer dan 8 miljoen ton (!) plastic afval ook via de rivieren in de zee terecht komt? Dit verstoort het wereldwijde ecosysteem en is slecht voor de gezondheid van zowel dieren als mensen. De grote boosdoener? Wegwerpplastic. Helaas is ook op evenementen het gebruik hiervan nu nog vaker regel dan uitzondering. Dit kan beter. Bijvoorbeeld door een afvalvrij bekersysteem te implementeren. Heb je  deze  webinar 4 juni gemist?  schrijf je hier in en ontvang de terugkijk link. 

Sprekers: Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer), Laura van de Voort (Founder Green Events/Plastic Promise), Agnieszka van Batavia (Packaging Sustainability & Regulatory Affairs – The LCA Centre), Corien Visser-Boelstra (regiomanager – NederlandSchoon)

Moderator: Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden).

Wat komt aan bod?
We geven inzicht in de landelijke ontwikkelingen op het gebied van evenementen en single-use plastics. Er wordt dieper ingegaan op de mogelijke circulaire toepassingen , hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen herbruikbare en recyclebare bekersystemen. We laten zien wat de meest duurzame keuzes zijn. Wij geven antwoord op de volgende vragen: 

  • Wat zijn de mogelijkheden voor zowel afgesloten evenementen zoals festivals als  gratis toegankelijke, open evenementen zoals volksfeesten en sportevenementen
  • Waar vind ik meer informatie om het evenement afvalvrij te krijgen  
  • Hoe kan de zwerfafvalvergoeding voor gemeenten daarbij ondersteunen

Tijdens de webinar is het mogelijk om via de chat vragen te stellen aan de sprekers en aan het eind geven we je de mogelijkheid om je netwerk met gelijkgestemden en experts te vergroten. 

Inschrijving is gratis en geeft toegang tot:

  • Vierdelige serie webinars over het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers
  • Kennisdeling door o.a. Gemeente Leiden, Plastic Promise, NederlandSchoon en Green Events
  • Opgedane kennis en documentatie van de Gemeente Leiden in de vorm van een online toolkit (beschikbaar via Plastic Promise, Green Events en NederlandSchoon)
  • Netwerk van experts op het gebied verduurzaming van evenementen 

Deelname aan alle vier de webinars is aan te raden, omdat de informatie over de serie wordt verdeeld. Kun je niet alle webinars bijwonen? Geen paniek, schrijf je alsnog in en ontvang de terugkijk-link in je inbox.  Vind hier meer info over de volledige serie. Inschrijven kan hier.

Voor wie?
De webinars zijn geschikt voor beleidsmakers, event-managers, (horeca-) ondernemers en professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van het gebruik van herbruikbare- en recyclebare bekers binnen de evenementen wereld. 

Waarom nu?
Deze crisis laat zien hoe snel we kunnen veranderen. Laten we niet terug gaan naar hoe het was maar een nieuwe duurzame norm ontwikkelen, waarbij menselijke behoefte en de grenzen van de aarde in een gezonde balans terugkomen.

Gebruik juist nu deze corona-pauze voor het heroverwegen, bijschaven en innoveren van duurzame plannen! Verdere informatie of vragen? Heb je vragen over de webinars? Mail dan naar info@greenevents.nl.

Schrijf je hier in voor de webinars

Deze vierdelige webinar-serie is een initiatief van gemeente Leiden, Centrummanagement Leiden, Provincie Zuid-Holland, Plastic Soup Surfer, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NederlandSchoon, Green Events en Plastic Promise.

Green Events Afvalvrije Bekersystemen

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl