Hét platform voor verduurzaming van evenementen
Green Events is het platform voor verduurzaming van evenementen. Met verschillende partners werken we aan een duurzamere wereld. Het team van Green Events bestaat uit ervaren specialisten en opereert door het delen van kennis. Vanuit onze ervaring in de evenementensector weten wij dat verduurzaming niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. We schakelen gemakkelijk tussen advies en uitvoer. Via masterclasses, adviesbijeenkomsten en inspirerende activiteiten brengt Green Events de juiste personen met elkaar in contact en slaat een brug tussen organisatoren en overheden. Met veel (internationale) kennispartners om ons heen, geloven we dat we iets kunnen veranderen. Samen. Want het is tijd om in actie te komen.

Dit doen we door middel van het adviseren over en het begeleiden en/of uitvoeren van verduurzamingtrajecten, al dan niet met als doel om een Greener Festival Award te bemachtigen. Daarnaast managen we de Green Deal afvalvrije festivals en organiseren we masterclasses waarin we onze kennis en ervaring delen met organisatoren.

Maak kennis met ons team

Advies, begeleiding & uitvoering verduurzamingstrajecten

Geen enkel festival of evenement is hetzelfde. Het creëren en uitvoeren van een duurzaamheidsbeleid is daarom maatwerk. Om deze reden gaan we eerst met de organisator in gesprek om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Met het team, bestaande uit ervaringsdeskundigen en experts uit de sector werken we samen aan een passend advies.

Dat advies kan een inventarisatie van de kansen en mogelijkheden zijn. Het kan ook een, samen met de organisator vormgeven, duurzaamheidsstrategie en een daaruit voortvloeiend plan omvatten met een bijpassend draaiboek en de inzet van een duurzaamheidscoördinator die tijdens het evenement alles in goede banen leidt.

De organisatie ‘A Greener Festival’ is van Britse afkomst en zet zich wereldwijd in om evenementen en festivals te helpen om milieuvriendelijke keuzes te maken. Hiervoor hebben zij een ‘checklist’ ontwikkeld welke de organisator op weg kan helpen naar een duurzamer evenement. Daarnaast wordt deze checklist als aanvraagformulier voor de Greener Festival Awards gebruikt.


A Greener Festival Award

Sinds 2007 reikt de organisatie jaarlijks haar Greener Festival Awards uit aan milieubewuste festivals die actief en aantoonbaar verduurzamen. De Greener Festival Award is een certificering die wereldwijd al aan zo’n 300 festivals uitgereikt. Green Events maakt gebruik van deze tool om evenementen te certificeren.

Naast festivals kunnen nu ook evenementen in bredere zin worden gecertificeerd met The Greener Event Award, The Greener Venue Award en The Greener Arena Award. Lees hierover meer hier.

Waarom certificeren?
✓ De certificering vormt een instrument dat organisaties helpt systematisch te verduurzamen
✓ De gegevens die boven water komen bij de uitvoering van het assesment vormen de basis voor verbetering
✓ Het behalen van een certificering is een manier om als organisatie te communiceren over duurzaam ondernemen

Begeleiding
Hoe kom je in aanmerking voor een certificering en waar begin je als het gaat over het verzamelen van gegevens en cijfers? Green Events kan je hierbij helpen door een individueel begeleidingstraject aan te gaan met als doel de maximaal haalbare score binnen de mogelijkheden van het festival te behalen.

Het begeleidingstraject start met het toetsen van de duurzaamheidsvisie van het festival en deze waar nodig bij te stellen of te updaten. Vanuit hier wordt een duurzaamheidsmanifest opgesteld dat resulteert in concrete doelen en acties op het gebied van duurzaamheid. De uitwerking van deze acties worden vervolgens vastgelegd aan de hand van een assesment en gemeten op het betreffende festival.


Green Deal

Samen met een aantal koplopers uit de evenementensector: Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, Zwarte Cross, NederlandSchoon, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken werkt Green Events sinds oktober 2015 aan de Green Deal “Afvalvrije festivals”. Meer informatie over de Green Deal en de initiatieven die worden genomen zijn terug te vinden op de social wall.

Bekijk de social wall

Masterclasses

We organiseren op maat gemaakte masterclasses waarbij we voor een specifieke groep een programma samenstellen dat aansluit bij de behoefte van de deelnemers. Dit doen we bijvoorbeeld in opdracht van gemeenten of andere (overheids-)instellingen en collectieven waarin evenementen verenigd zijn.

In een masterclass ga je samen met 8-10 organisatoren aan de slag om je evenement te verduurzamen. De masterclass bestaat uit 1, 2 of 3 bijeenkomsten samen met 8-12 organisatoren waarin je niet alleen wordt geïnspireerd maar ook van de belangrijkste ontwikkelingen en mogelijkheden op de hoogte gebracht. Met spraakmakende voorbeelden uit de praktijk worden de belangrijkste thema’s geïllustreerd en kun jij jouw vragen stellen aan de experts in het werkveld.

De groep wordt gevormd op basis van kennisniveau op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor zal er voorafgaand aan de masterclass ook een telefonische intake plaatsvinden.

Interesse? Laat het ons weten!

Omdat beelden veel meer zeggen dan woorden… bekijk de trailer van (of de gehele documentaire) ‘Before the flood’ welke in oktober 2016 is uitgebracht door Leonardi Di Caprio.

De Nederlandse evenementensector is met meer dan 800 festivals en 23 miljoen bezoeken per jaar een belangrijke sector voor de economie. Een locatie wordt binnen een kort tijdsbestek omgetoverd tot een festivalterrein met onder andere podia, horeca en in sommige gevallen zelfs overnachtingsmogelijkheden. Er ontstaat een soort mini maatschappij, een plek die bij uitstek geschikt is om nieuwe dingen uit te proberen en op zoek te gaan naar innovatie en (duurzame) ontwikkeling.

Naast de mogelijkheid om de milieubelasting te reduceren hebben evenementen en festivals ook een voorbeeldfunctie als het gaat om het tonen en stimuleren van duurzaam gedrag. Bezoekers zijn ontvankelijk voor nieuwe ideeën en impulsen en daarom is een evenement de plek bij uitstek om een boodschap over te brengen.

Bekijk de trailer

Opdrachtgevers

Wij werken voor – en vooral ook samen – met verschillende organisatoren en overheidsinstellingen. Hieronder vind je een greep uit de lijst van (huidige) opdrachtgevers.

Positiv, gibt es einige Dinge, die Sie vielleicht über Medikamente monieren. Sie können Medikamente direkt zu Hause kaufen. Ja klar ist es nicht alles. Was ist mit kaufen kamagra oral jelly und kamagra? Hast du noch mal davon gehört http://kamagra-de.biz/? Viele Drogerien beschreiben es als kaufen kamagra. Eine akzeptierte sexuelle Beschwerde bei Männern ist die erektile Dysfunktion. Ist es stark? Jede sexuelle Beschwerde sollte ernst genommen anfangen. Diese Krankheit ist am besten dank gelöst mit professioneller Hilfe, hauptsächlich durch Beratung mit einem qualifizierten Sexualtherapeuten. Gute Sex-Therapeut kann helfen, die Behandlung, die am besten für Sie und Ihren Partner. Befolgen Sie die Anweisungen für den Mitwirkung auf Ihrem Rezept Klebezettel.