TOP

Hoe gaan we minder vliegen?

Vliegen is een van de meest vervuilende manieren van transport, maar blijft groeien. Om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, moeten we serieus werk maken van vermindering van het vliegverkeer.

Vliegen is een van de meest vervuilende manieren van transport, maar blijft groeien. Om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, moeten we serieus werk maken van vermindering van het vliegverkeer. Lees bij Natuur & Milieu waarom vliegen slecht is voor het milieu.

 

Wil je de vlieg impact van je organisatie reduceren?

Natuur & Milieu publiceerde in samenwerking met de Anders Reizen coalitie, bestaande uit de 70 grootste werkgevers van Nederland, de Vliegwijzer – een handleiding voor werkgevers voor het reduceren van de uitstoot van zakelijke vliegreizen. De bedrijven maakten eind 2019 afspraken over welke maatregelen ze doorvoeren om in 2030 de helft minder CO2 uit te stoten met zakelijk reizen.  Onder andere door minder vaak en ver te vliegen, minder businessclass, meer op afstand te vergaderen en vaker de trein te nemen, kunnen bedrijven nu grote stappen zetten.

Nu geven Natuur & Milieu en Anders Reizen deze handleiding in het Engels uit zodat ook Europese bedrijven het kunnen gebruiken om hun vliegemissies te reduceren. Benieuwd naar de Vliegwijzer of de International Business Travel Guide voor je organisatie? Download ze hier gratis.

Ook is er onderzoek gedaan naar het verwachte aantal vliegreizen, als de corona-maatregelen weer worden versoepeld, lees hier meer over wat de grote bedrijven van plan zijn. 

 

Beeld in de header is gemaakt door Anton Shuvalov Unsplash.com

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl