TOP

18 oktober: lancering van Green Deal ‘Circular Festivals’ op ADE Green

ADE Green, de subconferentie over duurzaamheid, sociale-verandering en innovatie in de muziek-industrie gaat naast verbinden en inspireren ook om actie.  Dit jaar zien we het meest concrete voorbeeld hiervan op de zevende editie van de conferentie. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en een internationale groep deelnemende festivals lanceren de Green Deal Circular Festivals.

 

 

Zoals van Veldhoven zegt: “Voor onze planeet en voor een gezonde toekomst moeten we minder grondstoffen gebruiken en veel meer hergebruiken. Circulariteit is de toekomst. Samen kunnen we het verschil maken. Laten we onze krachten bundelen en onze kennis delen.”

Green Events International, organisator van ADE Green en mede-initiatiefnemer van de Green Deal Circular Festivals, is het platform dat duurzame en sociale verandering in de evenementenindustrie teweegbrengt. De organisatie bracht een fantastische groep Europese festivals bijeen en presenteert met trots de volgende deelnemers: Amsterdam Open Air, Best Kept Secret, DGTL, Boardmasters, Body & Soul, Boomtown, Into The Great Wide Open, Down the Rabbit Hole, Lollapalooza Berlin, Lowlands, North Sea Jazz, Roskilde, Shambala, Vierdaagse Feesten, We Love Green en Zwarte Cross.

 

 

Deze pionierende festivals hebben zich toegelegd om tot 2025 samen te werken op het gebied van circulariteit. Door processen en ketens te herontwerpen worden circulaire oplossingen ontwikkeld op het gebied van eten en drinken, water, energie, transport, mobiliteit en materiaal en kunststof gebruik. Binnen het samenwerkingsverband wordt tevens een meetinstrument ontwikkeld om inzicht te geven in de effectiviteit van de inspanningen, zodat de koers sneller kan worden veranderd als blijkt dat een inspanning onvoldoende oplevert.

Harold Friedl, de CEO van Circle Economy, geeft de aftrap van het programma met achtergrondinformatie overeen toelichting op de circulaire economie en de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Daarna kun je getuige zijn van de start van deze nieuwe samenwerking op het podium van ADE Green.

Wil je op de hoogte blijven van de Green Deal Circular Festivals, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl