TOP

Klaar voor actie? Ontdek meer over de workshops tijdens ADE Green 2019

Nog 10 dagen te gaan tot ADE Green 2019. Het programma van ADE Green is helemaal compleet. Afgelopen tijd hebben we een aantal sneak previews gegeven over de prikkelende onderwerpen. Nu is de tijd daar om meer te ontdekken over een aantal exclusieve programma onderdelen.

 

Speeddate sessies met AirQon – Hoe voorzie je je evenement van stroom met elektrische auto’s?

DeLaMar –  18 oktober –  D12 – 15:30 – 16:15

We willen allemaal wel een fossielvrij festival, en we weten dat het in principe haalbaar is. Maar hoe doe je dat precies, een evenement voorzien van stroom zonder de vertrouwde dieselaggregaten?

Vorig jaar pitchte AirQon hun innovatieve project op ADE Green met als leidende vraag; ‘Hoe gebruik je elektrische auto’s om je evenement van stroom te voorzien?’.  Intussen hebben ze getest op verschillende Nederlandse festivals en gaan ze hun diensten uitbreiden naar Europa. Als festivalorganisator, evenementmanager of duurzaamheidsmanager kun je aansluiten bij een van de speeddate sessies om te ontdekken hoe jouw evenement gebruik kan maken van deze nieuwe en duurzame oplossing voor energievraagstukken. AirQon zal aftrappen met een korte presentatie, waarna de sessie in kleinere werkgroepen wordt verdeeld en er interactieve discussies volgen over de mogelijkheden.

Meld je hier aan voor een speeddate-sessie van een half uur. Er is een beperkte capaciteit voor de sessies.

 

Rondetafelgesprek met AirQon – Hoe voorzie je je evenement van stroom met elektrische auto’s?

DeLaMar –   18 oktober – D2 – 14:40 – 15:30

We willen allemaal wel een fossielvrij festival, en we weten dat het in principe haalbaar is. Maar hoe doe je dat precies, een evenement voorzien van stroom zonder de bekende dieselaggregaten?

Vorig jaar pitchte AirQon hun innovatieve project op ADE Green. Hoe gebruik je elektrische auto’s om je evenement van stroom te voorzien?  Intussen hebben ze getest op verschillende Nederlandse festivals en gaan ze hun diensten uitbreiden naar Europa. Als festivalorganisator, evenementmanager of duurzaamheidsmanager kun je aansluiten bij deze exclusieve meeting. Bespreek hier de mogelijkheden en drempels om jouw evenement met deze nieuwe duurzame oplossing van energie te voorzien in de nabije toekomst.

Meld je hier aan voor het rondetafelgesprek.

 

Rondetafelgesprek – Wat kun je doen aan de impact van reiskilometers?

DeLaMar –   18 oktober – D10 – 10.15 – 11.15

Green Events International en Energy Revolution (UK) nodigen je uit voor een informele discussie met de voorhoede van de Europese festivals. Het doel is onderzoeken wat de impact van reizen is, en hoe je de rekentool van Energy Revolution kunt gebruiken in een Europese context. Energy Revolution werkt met bijna 50 festivals en leveranciers in het VK en heeft inmiddels al 16 miljoen reiskilometers geneutraliseerd, waaronder onlangs de wereldtournee van Joss Stone. Ze hebben recent een programma speciaal voor artiesten gelanceerd, TreesforTravel. Schuif aan en praat mee over hoe we in Europa kunnen samenwerken om de impact van reiskilometers aan te pakken.

Meld je hier aan voor dit rondetafelgesprek. Er is een beperkte capaciteit.

 

Workshop ‘Transformational Leadership’
Door Mac Macartney

GESLOTEN

DeLaMar –   18 oktober – D1 – 12.00 – 13.30

Mac verzorgt de afsluitende keynote voor ADE Green, maar we konden de verleiding niet weerstaan om iemand met zoveel kennis en ervaring ook te vragen om een exclusieve workshop te verzorgen. Macartney is een internationaal veelgevraagd spreker, schrijver en wereldverbeteraar. Een deel van zijn kennis vergaarde hij bij verschillende inheemse volkeren, die hem diepe en originele inzichten boden in vraagstukken waar veel hedendaagse leiders mee worstelen. Deze lange en uitdagende training heeft zijn wereldbeeld ingrijpend veranderd en blijft van grote invloed op zijn werk met organisaties variërend van grote multinationals (zoals Procter & Gamble, Unilever, Coca-Cola, Mars, Lafarge, Associated British Foods, en Lend Lease) tot grassroots-groepen. Mac ziet het als zijn missie om de leider in elk van ons naar boven te halen, de moedige leider die actie onderneemt voor een betere wereld.

Mac nodigt je uit om actie te ondernemen; vertrek met nieuwe inspiratie om de wereld te veranderen! Lees hier meer over Mac.

Deze sessie is vol.

 

Exclusive workshop: Resource Plans and “Designing Out” Event Waste 
Met Leonie Boon – Grondstoffenexpert Green Events

GESLOTEN

DeLaMar –   18 oktober D1 – 13.45 – 15.15  

Overal ter wereld wordt het idee van een circulaire economie omarmd en beginnen mensen nieuwe manieren te ontwikkelen om met grondstoffen om te gaan. Het idee van producten in individueel bezit die gebruikt en dan achteloos weggegooid worden, is niet meer houdbaar. De bedreiging die afval vormt voor onze natuurlijke omgeving en onze eigen gezondheid, maakt dat een radicale herziening nodig is van de manier waarop we producten ontwerpen en gebruiken. Een festivalbezoeker veroorzaakt op dit moment gemiddeld 2,3 kilo afval per persoon per dag, een stuk meer dan het gemiddelde op een normale dag. Hoe kunnen we in de festivalsector verder kijken dan het gangbare ‘take, make, waste’-model en afval er ‘uitontwerpen’? Hoe kunnen we de negatieve impact van een festival te minimaliseren door producten en diensten opnieuw te definiëren? In deze interactieve en zeer praktijkgerichte workshop, leer je te zoeken naar oplossingen en je processen zo te ontwerpen dat afval verdwijnt en grondstoffen verschijnen. Leonie Boon, grondstoffenexpert in het team van Green Events, heeft 15 jaar praktijkervaring in de afvalverwerking en op festivalterreinen kent men haar inmiddels als ‘de recyclekoningin’. Zij ontwierp het grondstoffenplan al op onder andere DGTL, Welcome to the Future, Mysteryland, Thuishaven en Awakenings. Met haar nieuwsgierige en volhardende houding én een vriendelijke glimlach is ze erop gebrand om afval geen kans te geven op de evenementen waar ze wordt ingeschakeld. Die houding heeft al waanzinnige resultaten op geleverd op de evenementen waar ze is geweest. Zij deelt al haar kennis graag met jou om je te helpen ook jouw evenement klaar te maken voor de toekomst.

Deze workshop is vol.

 

Workshop Duurzaam Eventmanagement

DeLaMar –   18 oktober – D12 – 11.15 – 12.15 

Het team van Green Events bestaat uit creatieve, gedreven en zeer ervaren evenementenprofessionals, die samen besloten hebben dat het terug in balans brengen van de planeet een haalbaar doel is. Dat besluit is gebaseerd op de berg praktische ervaring die ze samen hebben. Douwe Luijnenburg heeft zich recent aangesloten bij dit team en voegt weer veel relevante ervaring toe aan het toch al indrukwekkende palet. Zijn invalshoek is verre van louter idealistisch, maar is gebaseerd op zijn ervaring die gaat van hekkensjouwen en kabelgoten leggen tot het hoogste niveau van planning en merkervaring. Douwe werkte in het verleden voor ID&T, Best Kept Secret, Into The Great Wide Open, Welcome to The Village en Eurosonic-Noorderslag. Nu hij de krachten heeft gebundeld met Green Events maakt hij die ervaring te gelde door evenementen waar hij kan efficiënter en duurzamer te maken. In deze sessie van een uur biedt hij een praktische handleiding voor evenementenorganisatoren, die meteen aan de slag kunnen met het hervormen van hun eigen praktijk. Van simpele doch effectieve eerste stappen tot een grootse langetermijnvisie, je kunt erop rekenen dat alle aanbevelingen die hij doet op ervaring gebaseerd zijn en haalbaar voor organisaties van klein tot groot.

 

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl