TOP

Nieuwe IJzeren Podiumdieren uitgereikt op ESNS

Vorig weekend zijn tijdens ESNS de IJzeren Podiumdieren 2022 uitgereikt, de vakprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de brancheorganisatie voor poppodia en popfestivals VNPF.

Opvallend: naast de gebruikelijke prijzen zijn er dit jaar twee nieuwe categorieën: ‘Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van Duurzaamheid’ en ‘Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van Diversiteit en Inclusie’. En de winnaars? Into the Great Wide Open en Welcome to The Village – gefeliciteerd!

Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid: Into The Great Wide Open

Het collectief dat Into The Great Wide Open organiseert, streeft ernaar een volledig klimaatneutraal en circulair festival te worden. Ze zijn hard op weg. Dit doen ze als lichtend voorbeeld om ook de bredere circulaire transitie in Nederland en de rest van de wereld te helpen aanjagen.

Meer lezen over de circulaire ambities van Into The Great Wide Open? Hier lees je meer over de baanbrekende pilot van 2022!

Meest indrukwekkende prestatie op het gebied van diversiteit & inclusie: Welcome to The Village

Op onconventionele manier kijkt Welcome to The Village naar de gehele maatschappij en wil een gemeenschap creëren waarin iedereen welkom is. Het festival heeft daarmee een sterke impact op lokale en regionale cultuursamenwerking. 

Lees hier meer over Welcome to The Village.

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com