TOP

Toolkit Afvalvrije Festivals nu te downloaden

De Toolkit Afvalvrije Festivals staat online. De handleiding is gratis te downloaden.  

De Toolkit Afvalvrije Festivals is drie jaar aan kennis en ervaringgebundeld in één document. Deze kennis is opgedaan in de Green Deal Afvalvrije Festivals, die drie jaar geleden werd gesloten met een aantal koplopers uit de evenementenindustrie.

Lees hier meer over de Green Deal. 

Het doel van de Green Deal en de Toolkit is het verminderen van de hoeveelheid afval per bezoeker op onze festivals, maar ook het scheiden en recyclen van dit afval. Daarnaast moeten festivals schoner worden doordat de hoeveelheid afval op de grond vermindert.

Na een aantal pilots – uitgevoerd door de eerdergenoemde koplopers uit de evenementenindustrie – zijn de resultaten nu in kaart gebracht. Welke stappen zet je om het plasticgebruik te reduceren? Hoe stap je over naar circulaire drinkbekers? En wat zijn de voor en nadelen? Ook vind je een compleet hoofdstuk over het composteren van afval en het reduceren van campingafval.

De toolkit is geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Eerste stappen die koplopers – zoals onder andere DGTL, Into The Great Wide Open, Amsterdam Open Air, Mysteryland en Solar weekend- met succes hebben gezet.

Download de Toolkit Afvalvrije Festivals hier.

Mede-oprichter en eigenaar van Green Events en projectmanager Plastic Promise

laura@greenevents.nl