TOP

Even voorstellen: Elina Giatras

Sinds de lancering van het Green Events Network brengen we de industrie samen voor de evenementen van morgen. Dit doen we onder andere via ons besloten platform. Hier kun je terecht voor al je vragen, Workshops, Expertise Sessies en handige Guides & Templates – hier komt flink wat extra werk bij kijken! Daarom zijn we blij met deze versterking in ons team, hoogste tijd om haar voor te stellen: Elina Giatras.

Wat heb jij met het onderwerp duurzaamheid & sociale verandering

Ik kan niet zeggen dat ik een expert op deze gebieden ben, maar er over leren? Ja, graag! Het zijn onderwerpen waar ik mij steeds bewuster van ben en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Want hoe mooi is het dat je kunt blijven dansen, maar de wereld ook nog een beetje helpt? Green Events is daarom de perfecte plek voor mij om mijn passie voor evenementen en interesse in duurzaamheid te combineren.

De afgelopen jaren heb je de evenementen sector in de praktijk meegemaakt – wat vind je leuk aan deze sector, en hoe ben je bij Green Events terecht gekomen?

In 2017 heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij de programmeur van Paradigm, Groningen. Hier heb ik ervaring opgedaan in het stagemanagen, Artist Coördinatie en Artist Advancing. Vanuit daar ben ik bij andere organisaties terecht gekomen als freelance Artist Coordinator, stagemanager en marketeer. Ik vind de evenementen sector een ontzettend toffe en inspirerende branche. Het met elkaar iets neerzetten, alles in goede banen leiden en zien dat het publiek en artiesten genieten van hun dag, geeft mij een enorme kick. De positieve energie, de gezichten die je altijd weer opnieuw tegenkomt en het knallen met elkaar, maakt voor mij dat ik zo ontzettend veel plezier ervaar in dit werk.

Op welke manier kunnen evenementen volgens jou bijdragen aan duurzaamheid & sociale verandering?

Ik denk dat evenementen een plek zijn waar veel van deze aspecten aan bod komen, en je ook de kans hebt om mensen hier bewust mee om te laten gaan en kennis op te doen. Denk aan vega(n) foodstands, herbruikbare bekers, de ontprikkel-area op awakenings; wellicht onderwerpen waar veel mensen niet op dagelijkse basis mee bezig zijn, maar op een evenement toch mee in aanraking worden gebracht en hierdoor over deze onderwerpen gaan nadenken.

Waar kijk je het meest naar uit, nu dat je onderdeel bent van Green Events?

Het stukje duurzaamheid is iets waar ik graag meer over wil leren en iets waar ik nog bewuster mee bezig wil zijn. Mijn kennis hiervan is nog niet zo breed, daarom is Green Events de perfecte plek voor mij om deze kennis te verbreden. Ook vind ik het tof dat ik evenementen vanuit een andere invalshoek kan aanvliegen, omdat ik tot op heden alleen nog maar ervaring heb opgedaan in de Artist Handling en Marketing. Een ontzettend toffe en leerzame uitdaging! Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van dit gepassioneerde en warme team!

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com