TOP

Staatssecretaris Mansveld en Nederlandse festivals gaan voor afvalvrij

“Ondertekening Green Deal Afvalvrije Festivals op ADE Green”

Amsterdam – Tijdens ADE Green op 14 oktober ondertekende staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) samen met acht grote Nederlandse festivalorganisatoren de Green Deal Afvalvrije Festivals. Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, Zwarte Cross en de organisaties NederlandSchoon en Green Events Nederland slaan de handen ineen met de ondertekening van deze Green Deal. DJ Joris Voorn overhandigde namens de Nederlandse festivalbranche het eerste skateboard ter wereld gemaakt van plastic afval. Een perfect voorbeeld van hoe duurzaam en leuk goed samen gaan.

Samenwerken aan afvalvrije festivals

Een Green Deal richt zich op samenwerking tussen verschillende organisaties voor het verduurzamen van een bepaalde sector. Bij de Green Deal Afvalvrije Festivals gaat het om het voorkomen van (zwerf)afval op festivals, afvalscheiding en recycling. “ADE Green vormt een logische plek om een dergelijke deal te tekenen”, aldus Carlijn Lindemulder (Head of Sustainability ID&T en mede-initiatiefneemster ADE Green). “De programmering berust zich op de pijlers duurzaamheid, innovatie en sociale verandering.” “We zijn trots om gezamenlijk de Green Deal hier te ondertekenen”, aldus Paul Schurink (Green Events Nederland).

Lancering platform Pluk: goede deals, goed verhaal

Om écht stappen te zetten op het vlak van duurzaamheid is zowel samenwerking tussen bedrijven en organisaties nodig als gedragsverandering bij een grote groep mensen. Daarom is op ADE Green, naast de ondertekening van de Green Deal Afvalvrije Festivals, ook het nieuwe online en offline platform Pluk gelanceerd. Pluk heeft goede deals met scherpe aanbiedingen op bijzondere producten, diensten en evenementen, die ook nog eens duurzaam zijn. Consumenten komen Pluk overal tegen. Achter de computer, maar ook op straat, in supermarkten, winkels, dagbladen en op social media. Zo wil Duurzaam Doen (Natuur & Milieu, Milieu Centraal en ministerie van Infrastructuur & Milieu) samen met bedrijven, organisaties en goede duurzame initiatieven mensen verleiden tot duurzame(re) keuzes. Met de overhandiging van het WasteBoard aan de staatssecretaris is Pluk officieel gelanceerd.

Eerste WasteBoard van ADE-plastic

Vanaf vandaag kan iedereen zich op Pluk aanmelden om een van de eerste WasteBoards te bemachtigen. WasteBoards is een nieuw initiatief dat een techniek heeft ontwikkeld om skateboards te maken van de doppen van PET-flessen. Tijdens Amsterdam Dance Event 2015 worden dopjes van PET-flessen verzameld. WasteBoards gebruikt deze doppen om de eerste skateboards van plastic afval ter wereld te maken.

Meer informatie over de Green Deal: klik hier.

Mede-oprichter en eigenaar van Green Events en projectmanager Plastic Promise

laura@greenevents.nl