TOP

Beyond Meat wordt officiële partner van Apenkooi Events voor plantaardige food courts

Beyond Meat en Apenkooi Events kondigen een samenwerking aan om het naderende festivalseizoen plantaardige vleesproducten aan te bieden, startend met DGTL Amsterdam tijdens het Paasweekend. Apenkooi is de eerste festivalorganisator in Nederland die voor een volledig plantaardig voedselaanbod kiest.

Go Beyond

Met naar schatting 250.000 bezoekers per jaar wil Apenkooi een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de milieu-impact van etenswaren op festivals. Uit een door vakgenoten beoordeelde Life Cycle Analysis uit 2018 bleek dat bij de productie van de originele Beyond Burger 99 procent minder water, 93 procent minder land en bijna 50 procent minder energie wordt verbruikt en 90 procent minder broeikasgasemissies worden gegenereerd dan bij de productie van van een Amerikaanse ¼ lb. rundvlees burger.

Tijdens het driedaagse DGTL Festival kunnen festivalgangers kiezen uit verschillende Beyond Meat burgers, maar ook hot dogs en tosti’s gemaakt van de vleesopvolger. Sommige burgers worden ter plekke bereid door grillchef Diego Buik van Diego’s Burgers. Ook zijn er andere plantaardige gerechten verkrijgbaar op het circulaire food court van DGTL.

“Overschakelen naar een plantaardig menu en de samenwerking met een wereldwijd merk als Beyond Meat is een enorme stap voorwaarts voor ons in onze voortdurende missie om onder andere circulaire en emissievrije dancefestivals over de hele wereld aan te bieden”, zegt Brian van Vuure, Head of Partnerships bij Apenkooi Events. “We willen onze bezoekers en crew inspireren door plantaardig vlees aan te bieden waarbij geen concessies hoeven te worden gedaan aan smaak. Nadat ze op het festival zelf Beyond Meat producten hebben geprobeerd, hopen we dat ze dergelijke bewustere gewoonten in hun dagelijks leven zullen overnemen.” 

De samenwerking tussen Beyond Meat en Apenkooi Events start tijdens het Paasweekend op DGTL, van 15 t/m 17 April. Meer weten over het circulaire foodcourt van DGTL? Lees hier verder.

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com