TOP

Wat staat ons te doen voor een “Happy 2050” scenario volgens Babette Porcelijn

Een van onze inspiratiebronnen is Babette Porcelijn. Als vormgever kwam zij in 2014 op het idee om de verborgen milieu impact van eten, drinken, wonen, spullen en vervoer op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier over te brengen. Daarnaast lanceerde ze een online tool om je verborgen impact op deze thema’s in kaart te brengen. Neem de test hier zelf af

Na 4,5 jaar is haar nieuwe boek Het Happy 2050 scenario uitgekomen. Hoe creëren we een veilige en fijne toekomst waarin we elkaar welgemeend een gelukkig 2050 kunnen wensen? Haar boodschap: alles waar we van dromen is nog mogelijk. Tenminste, als wij – de crew van de planeet – onze slagkracht optimaal benutten.

Stel je voor: het is 2050 en de wereld is compleet veranderd. We putten de Aarde niet langer uit, maar leven juist binnen de draagkracht van de planeet. Die draagkracht neemt vervolgens iedere dag toe, omdat we met onze aangepaste productie en consumptie de natuur herstellen. Earth Overshoot Day bestaat niet meer, en vijftig procent van al het aardoppervlak is beschermd natuurgebied. Op deze manier hebben biodiversiteit en ecosystemen de ruimte om te floreren, en dragen daarmee bij aan het welzijn van ons allemaal op de lange termijn.

 

Een ‘happy 2050’ bestaat uit allerlei componenten. Dit zijn de belangrijksten. Beeld door: Babette Porcelijn

 

Lees via Maatschappij & Wij het volledige interview met Babette Porcelijn over haar nieuwe boek.

 

Driving environmental & social change in the event industry

luisehartel@gmail.com