TOP

Organisatoren streven door middel van een unieke samenwerking naar afvalvrije festivals

Donderdag hebben we op Eurosonic-Noorderslag aangekondigd dat we in samenwerking met koplopers in de evenementensector; Pinkpop, Mysteryland, Welcome to the future, Zwarte Cross, Extrema Outdoor, Solar weekend, Into the great wide open, DGTL en Amsterdam Open Air gaan werken aan de totstandkoming van een ‘Green Deal’ met als doel streven naar een afvalvrij festival.

Een afvalvrij festival

De hoeveelheid afval wordt gereduceerd en het eaxtiesesterende afval wordt ge-upcycled en/of gerecycled. Hierdoor geeft de evenementensector het goede voorbeeld aan haar bezoekers met als doel het gedrag ten aanzien van afval positief te beïnvloeden. Om de Green Deal tot een succes te maken, worden de échte koplopers in de evenementensector gevraagd mee te doen. Want door alleen met de meest innovatieve organisaties samen te werken, kan echt het verschil gemaakt worden en aantoonbare resultaten worden geboekt. De totale keten van product via afval naar herbruikbare grondstof dient voor alle partijen inzichtelijk gemaakt te worden. Het combineren van kennis, vertrouwen en transparantie zal leiden tot een succesvol verbeteringsproject. De afvalverwerkingsindustrie speelt hierin uiteraard ook een belangrijke rol.

Wat is een Green Deal?

Green Deals zijn afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen. Die andere partijen zijn bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden. De Green Deal helpt om duurzame plannen samen te realiseren. De rol van de overheid hierin is vooral voorwaarde scheppend én om de knelpunten weg te nemen bij duurzame plannen.

Mede-oprichter en eigenaar van Green Events en projectmanager Plastic Promise

laura@greenevents.nl