TOP

Wat is de impact van een plantaardig menu?

Het is je vast niet ontgaan… plantaardige producten in de supermarkt en op het menu van evenementen en festivals. Een plantaardig voedingspatroon heeft een positieve invloed op de gezondheid en belast het milieu een stuk minder! Plantaardige producten hebben namelijk een lagere impact op het milieu dan dierlijke producten. Maar hoeveel CO₂ en water bespaar je nu daadwerkelijk als je kiest voor een (meer) plantaardige producten? 

Eiwitbronnen: dierlijk of plantaardig?

Om gezond en fit te blijven heeft ons lichaam eiwitten nodig. Dierlijke voedingsmiddelen, waaronder vlees en zuivel, vormen vandaag de dag een belangrijke bron van eiwitten, maar zijn ook zeker niet de enige bronnen waaruit we eiwitten kunnen halen. Zo zijn er ook voldoende plantaardige eiwitbronnen, waaronder peulvruchten en noten. Eiwitten zijn dus onmisbaar in ons voedingspatroon, maar welke keuzes maak je hierin: dierlijk, plantaardig of een combinatie? Voor meer informatie over de feiten en cijfers verwijzen we je graag naar het  artikel van Natuur & Milieu. Daarbij wordt ingezoomd op het grondstofgebruik, C02-uitstoot en waterverbruik van verschillende producten, zodat je een afgewogen keuze kan maken voor je evenementen menu. 

 

Beeld- co2 impact eiwit

De tekst in dit artikel is deels overgenomen van Natuur & Milieu, lees het volledige artikel bij hen verder en kom alles te weten over de impact van plantaardige en dierlijke eiwitten op klimaatverandering en zoetwatergebruik. 


De foto in de header is van Edgar Castrejon  op Unsplash

Mede-eigenaar Green Events en Head of Program ADE Green

lyke@greenevents.nl