TOP

Wrap up ADE Green

Het zit er weer op: Amsterdam Dance Event, met als hoogtepunt voor ons ADE Green. Voor iedereen die er niet bij kon zijn of door het brede aanbod aan panels, presentaties en workshops onze programmaonderdelen niet bij hebben kunnen wonen hebben wij een korte wrap up voor jullie geschreven.

Panel Green Deal – Afvalvrije Festivals

Het afgelopen jaar tekende 8 grote festivals de Green Deal. Een samenwerking met als doel de hoeveelheid afval te reduceren en recycling te stimuleren. Paul Schurink gaf in dit panel een korte introductie over de status van de Green Deal. Daarnaast zijn de volgende cases gedeeld, waarin de resultaten en uitdagingen zijn besproken:

  • Jasper Goossen (DGTL Festival) over hardcups
  • Lyke Poortvliet (Mysteryland) over de Holy Ground camping
  • Tijl Couzij (Into The Great Wide Open) over hoe GFT van 2015 is gebruikt om (ijs)thee te serveren op Into The Great Wide Open 2016

Workshop Waste Management

De workshop was overladen vol met mensen die geïnteresseerd waren in het onderwerp afval op festivals in de breedste zin van het woord. Afvalexperts Laura van de Voort en Leonie Boon brachten in deze workshop de volgende onderwerpen aan bod: het schrijven van een afvalplan waarin de pijlers Reduce, Reuse en Recycle zijn meegenomen, de focusgebieden op een festival, de verschillende manieren van schoonmaak, de binfrastructuur (hoe en waar plaats je je afvalbakken) en communicatie. De onderwerpen werden ondersteund door verschillende praktische voorbeelden van festivals waarvoor zij werkzaam zijn of waardoor zij geïnspireerd zijn geraakt.

De sheets van de workshop zijn hier te downloaden.

A Greener Festival Award ceremonie

Last but not least werden de A Greener Festival awards uitgereikt door Teresa Moore en Ben Eddie aan de volgende festivals:

  • Bevrijdingsfestival Utrecht (commended);
  • Extrema Outdoor (commended);
  • DGTL Festival (highly commended);
  • Welcome tot he Future (highly commended).

Het was een spannende, interessante en vooral inspirerende dag! Meer weten? Neem dan even contact op met Laura van de Voort (laura@greenevents.nl).

Mede-oprichter en eigenaar van Green Events en projectmanager Plastic Promise

laura@greenevents.nl