TOP

Uitgelicht: ADE Green

ADE Green

Op woensdag 19 oktober barst het Amsterdam Dance Event (ADE) los. Amsterdam is dan even hét middelpunt van de internationale dancewereld. Voor de vierde keer presenteren ID&T en ADE in samenwerking met Julie’s Bicycle, the Green Music Initiative, Go Group en Green Events ADE Green met duurzaamheid, innovatie en sociale verandering prominent op de agenda. Vertegenwoordigers van toonaangevende festivals en artiesten spreken zich uit als over verduurzaming van de festival industrie. Headliners op het programma zijn niemand minder dan Tomorrowland (BE), Shambala (UK), Boom Festival (PT), Roskilde (DK), World’s Biggest Guestlist (IN), DGTL (NL), Ieperfest (BE) en Welcome to the Future Festival (NL). Je vind hier een overzicht van het volledige programma.

Green Events op ADE Green

Als officiële partner van ADE Green hosten we dit jaar opnieuw verschillende onderdelen van het programma:

  • A Greener Festival Award ceremonie
  • Workshop Waste Management
  • Panel waarin een update zal worden gegeven over de Green Deal

Workshops

Om de workshops bij te wonen raden we aan om jezelf van tevoren hiervoor aan te melden. Omdat de ruimtes een gelimiteerde capaciteit hebben, kun je jezelf van een plaats verzekeren door dit formulier in te vullen. Let op: je dient hiervoor in het bezit te zijn van een ADE Green ticket.

Groene pitch

Amsterdam wil in 2020 alleen nog maar duurzame evenementen in de stad. Hiervoor focust Gemeente Amsterdam dit jaar op het onderwerp afval en bieden zij podium voor ideeën tijdens ADE Green, waarbij voor de vijf beste ideeën is budget beschikbaar gesteld om een groene business case te schrijven, een plan dat het idee onderbouwt op economisch maar ook op ecologisch niveau.

Lees hier alles over de voorwaardes van de pitch en hoe je jezelf kunt aanmelden: groene-pitch-19-oktober-2016def

Date: Wednesday October 19
Venue: De Brakke Grond
Tickets for ADE Green (35,-) are available here. The event is also accessible for 1- & 5- day conference ticketholders.

Mede-oprichter en eigenaar van Green Events en projectmanager Plastic Promise

laura@greenevents.nl